Hungary Newsroom

Yannick Fierlinget nevezték ki az Electrolux Group új elnök-vezérigazgatójának

Az AB Electrolux igazgatótanácsa 2025. január 1-jével Yannick Fierlinget nevezte ki az Electrolux Group új elnök-vezérigazgatójának. Yannick Fierling Jonas Samuelson helyét veszi át ebben a pozícióban, aki korábban tájékoztatta az igazgatótanácsot arról, hogy a 2024-es év végén lemond tisztségéről.

Yannick Fierling több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a háztartási gépek piacán; legutóbb a Haier európai vezérigazgatója volt 2015 és 2024 között. A 2000 és 2015 közötti időszakban különböző szenior pozíciókat töltött be a Whirlpoolnál Európában és globálisan egyaránt.

Yannick Fierling október 1-jén kezdi meg munkáját az Electrolux Groupnál, és a három hónapos átadási időszakot követően 2025. január 1-jétől tölti be hivatalosan az elnök-vezérigazgatói tisztséget.

Yannick egy rendkívül tapasztalt vezető, erős háttérrel a háztartási gépek piacán” – mondta Torbjörn Lööf, az Electrolux igazgatótanácsának elnöke. „Legutóbbi tisztségében sikeresen vezette a Haier európai fejlesztését. Előremutató vezetési stílusa, amely az üzlet és az emberek fejlesztésére koncentrál, valamint vállalkozó szelleme és gyors reagálása nagyon értékes lesz azon az úton, amelyen az Electrolux Groupot a háztartási gépek piacának még erősebb, globális szereplőjévé formáljuk.

„Az igazgatótanács új perspektívák bevonásával kívánja megerősíteni és felgyorsítani az Electrolux Group erősségeit. Meggyőződésünk, hogy Yannick rendelkezik a megfelelő háttérrel, meglátásokkal és tapasztalatokkal, valamint a lendülettel és elszántsággal ahhoz, hogy a vállalatot előre mozdítsa.”

„Hálás vagyok az igazgatótanács bizalmáért, és nagyon izgatottan várom ezt a lehetőséget” – mondta Yannick Fierling. „Miután sok évet töltöttem a háztartási gép iparban, nehéz ennél energikusabb és inspirálóbb szerepet találni. Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak az Electrolux Group csapatával, és hogy a következő években fejlesszem és pozícionáljam a vállalatot.”

Yannick Fierling 53 éves, francia állampolgár. Székhelye Stockholmban lesz, ahová családjával együtt költözik majd. Franciaországban és az Egyesült Államokban szerzett két gépészmérnöki mesterdiplomát.