Slovakia Newsroom

Vychutnávajte si sladkú chuť ovocia po celý rok vďaka parným rúram

Leto je čas chutných a šťavnatých letných plodov. Do sýtosti si ich však môžete užiť nielen počas letnej sezóny, ale aj po celý zvyšok roka, či už vo forme koláčov, ale aj kompótov či sušeného ovocia. Skvelým pomocníkom pri ich príprave budú parné rúry Electrolux.

 

Letné pečenie pre začiatočníkov

Ako najideálnejšie spotrebovať čerstvé ovocie tak, že to poteší celú rodinu, či partiu priateľov? Rozhodne sladkým múčnikom či dezertom! Asi najtypickejším a zároveň najjednoduchším letným koláčom je bublanina, ktorú zvládnu aj úplní začiatočníci v kuchyni.  Na prípravu tohto letného evergreenu stačí jednoduchý základ z polohrubej múky, cukru, oleja, mlieka, vajec a kypriaceho prášku, a potom už len pridať čerstvé ovocie podľa toho, aké zásoby práve ponúkla vaša záhradka, či miestna tržnica. Na to, aby ste dosiahli vláčne cesto, chrumkavý povrch a zároveň zachovali výraznú chuť  ovocia, vám pomôže parný program nízka para, ktorý ponúkajú všetky multifunkčné parné rúry Electrolux.

 

Zavárané dobroty po celý rok vďaka parnej rúre

Ak sa vás zima opýta, čo ste robili v lete, vytiahnite sladký kompót! Aj zásoby zaváranín z ovocia či zeleniny si jednoducho pripravíte pomocou parnej rúry Electrolux 900 SteamPro. Na najnižšiu polohu roštu stačí umiestniť hlbší plech, do ktorého nalejete pol litra vody a poháre na zaváranie naplnené sladkým ovocím a starostlivo uzavreté. Potom si zvoľte špeciálny zavárací program multifunkčných parných rúr Electrolux, ktorý nájdete priamo v menu v podponuke Špeciality. Čas a teplotu zavárania prispôsobte typu ovocia: drobné mäkké ovocie, ako sú jahody, čučoriedky alebo maliny, zavárajte pri teplote 160-170 °C po dobu 35-45 minút od doby, kedy začne tekutina v pohároch perliť. Rovnakým spôsobom pripravujte aj kôstkoviny, ako hrušky, čerešne či slivky zavárajte 35-45 minút pri teplote 160 -170 °C, potom znížite teplotu multifunkčnej parnej rúry Electrolux na 100 °C a zaváraniny potom necháte 10-15 minút mierne dôjsť.

Zdravé chrumkanie

 Jabĺčka, hrušky či marhule, ale aj cvikla či paradajky báječne chutia aj vysušené a budú ideálnou náhradou vyprážaných zemiakových lupienkov. Na ich prípravu poslúži multifunkčná parná rúra 900 SteamPro od Electrolux, vďaka ktorej si môžete pripraviť zásoby sušeného ovocia na celý rok. Rúra umožňuje sušiť na nízkej teplote a na niekoľkých plechoch súčasne, pričom na všetkých úrovniach bude ovocie usušené rovnomerne. Samotné nastavenie sušenia je veľmi jednoduché a intuitívne, stačí zvoliť program v sekcii Špeciality a ovocie sušiť približne 8 hodín. Po skončení sušenia nechajte dvierka rúry otvorené, aby ovocie na plechu vychladlo. Pri správnom skladovaní vysušeného ovocia vo vzduchotesnej nádobe vám zásoby pokojne vydržia aj do ďalšieho leta.

 

 

 

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť zaoberajúca sa výrobou spotrebičov, ktorá už viac ako 100 rokov formuje život svojich zákazníkov k lepšiemu. Prichádzame s novým pohľadom na to, ako milióny ľudí prežívajú chuť, starostlivosť o odevy a svoj vlastný wellbeing a prostredníctvom našich riešení a aktivít sa usilujeme viesť ľudskú spoločnosť smerom k udržateľnosti. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov na viac ako 120 svetových trhoch. V roku 2021 dosiahla spoločnosť Electrolux tržby vo výške 126 miliárd SEK a zamestnávala 52 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.