Slovakia Newsroom

Viete, ako správne naskladať riad do umývačky?

Aj rutinná činnosť, ktorú vykonávate niekoľkokrát za deň, ako je ukladanie špinavého riadu do umývačky, má svoje pravidlá. Každý kus riadu má totiž v umývačke vyhradené svoje miesto. Keď umývačku správne naplníte, predĺžite tým životnosť riadu a zároveň zvýšite kvalitu umývacieho procesu. Umývačky Electrolux vám prinášajú chytré technológie, vďaka ktorým vám organizácia riadu v umývačke nebude robiť žiaden problém.

Krehký riad patrí nahor

 

Hrnčeky, poháre alebo malé misky ukladajte do horného koša. Umývačkám Electrolux navyše môžete bez obáv zveriť aj sviatočné poháre. Mäkké úchytky SoftSpikes alebo SoftGrip zabezpečia pohárom s vysokou nohou stabilné a bezpečné umiestnenie. Na šetrné umývanie krehkého skla je tiež určený umývací program GlassCare, ktorý riad umýva pri nižšej teplote 45 °C. Na vínové poháre Electrolux vyvinul tiež ochranný kôš GlassBasket, ktorý pojme až osem pohárov a vďaka ktorému poháre zostanú pevne na svojom mieste po celú dobu umývacieho procesu.

Už žiadne zaschnuté kvapky vody

Nadštandardnú starostlivosť nielen o vínové poháre zaisťuje tiež technológia AirDry, ktorá na sušenie v závere umývacieho cyklu využíva prirodzenú cirkuláciu vzduchu. Vďaka tomu, že sa dvierka umývačky automaticky pootvoria, môže dovnútra prúdiť vzduch a riad tak bude dokonale suchý a bez škvŕn. Dosiahnete až 3x lepšie usušenie ako so zatvorenými dvierkami a navyše ušetríte energiu.

Vidličky, nože a ďalšie náčinie

 

Do horného koša môžete ukladať tiež drobné kuchynské náčinie, ako sú naberačky, varechy alebo obracačky. Spodný kôš umývačky je naopak určený pre veľké kusy riadu, ako sú hrnce, panvice, misy alebo taniere. Riad vkladajte do jednotlivých priehradiek ideálne v rovnakom smere. V dolnom časti umývačky má väčšinou svoje miesto aj košík na príbory. Ešte väčšiu úsporu miesta získate s premyslenou príborovou zásuvkou MaxiFlex, do ktorej bez problému naskladáte všetko kuchynské náčinie – od neforemných naberačiek či metličiek na šľahanie cez dlhé nože až po príbory. Zásuvka je totiž dostatočne hlboká a navyše rozdelená priečkami, ktoré môžete posunúť tak, aby ste do zásuvky uložili aj náčinie väčších rozmerov.

Šetrné a intenzívne umývanie v jednom

 

Ostalo vám po oslave veľa zároveň krehkého a silne zašpineného riadu? Vybrané modely umývačiek Electrolux vám umožnia intenzívne umývanie špinavého riadu aj jemné umývanie krehkých kusov v rámci jedného cyklu. Zatiaľ čo v dolnom koši sa dôkladne umyjú špinavé hrnce a panvice pri vyššej teplote, v hornom koši prebieha šetrné umývanie skla a porcelánu.

Nevynechá žiaden kút

 

Ešte efektívnejšie umývanie dosiahnete vďaka satelitnému sprchovaciemu ramenu SatelliteClean®, ktoré oproti bežnému ostrekovaciemu ramenu ponúka až trikrát čistejší riad bez škvŕn. Toto satelitné rameno totiž zvláda dvojakú rotáciu a neustále mení uhol ostrekovania, takže výborne opláchne celú plochu aj objemnejšieho riadu. Poradí si aj s riadom, ktorý je naskladaný tesne pri sebe, a nevynechá žiaden kút ani v prípade preplnenej umývačky.

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť vyrábajúca spotrebiče, ktoré už viac ako 100 rokov formujú život zákazníkov k lepšiemu. K našej misii za lepší život neodmysliteľne patrí aj náš záväzok prinášať dômyselne navrhnuté, inovatívne a hlavne udržateľné riešenia. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov vo viac ako 120 krajinách sveta. V roku 2020 mala spoločnosť Electrolux tržby 11,5 miliárd EUR a zamestnávala 48 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.