Slovakia Newsroom

Pripravte si ľahké chuťovky na letnú party

Slnečné dni a teplé večery lákajú na usporiadanie letných párty s partiou dobrých priateľov, príjemnou atmosférou a chutným jedlom. Leto praje záhradným grilovačkám, podobnú úlohu však splnia aj terasy či balkóny, alebo si môžete dobroty zbaliť do piknikovej tašky a vychutnať si ich v prírode. V každom prípade sa budú hodiť šikovní domáci pomocníci od Electrolux, s ktorými bude príprava chutných a zdravých snackov úplne jednoduchá.

 

Grilovačka na terase, na balkóne i v kuchyni

K letu už neodmysliteľne patria grilované pochúťky: marinované mäso, ľahšie ryby, syry či rôzne druhy zeleniny… Na to, aby ste si ich naozaj vychutnali, nepotrebujete ani veľký záhradný gril, svoju úlohu splní i stolný gril, s ktorým môžete grilovať pokojne aj na balkóne či doma v kuchyni. EasyGrill od Electrolux je ideálnou pomôckou aj pre grilovacích začiatočníkov. Gril je vybavený päťstupňovým regulátorom teploty, jednoducho si tak pripravíte jedlo presne podľa svojich predstáv a chuťových preferencií. Vďaka jeho nelepivému vyhotoveniu hliníkovej ohrevnej plochy sa pokrm nepripečie k povrchu grilu – a ak by k niečomu podobnému náhodou došlo, určite oceníte, že grilovací povrch možno umývať v umývačke riadu.

 

Ďalšou vychytávkou, ktorá vám umožní pripraviť si grilované dobroty aj vo vnútri, je Plancha Gril od Electrolux. Jednoducho naň naukladajte chuťovky podľa vášho gusta (od zeleniny cez morské plody až po steaky) s minimom oleja, umiestnite na varný panel a môžete podávať rovnomerne prepečená jedlá s príchuťou grilovania na uhlí.

 

Špeciality ugrilované priamo na stole

Pokiaľ chcete letnú párty okoreniť niečím špeciálnym, siahnuť môžete aj po soľnej doske od Electrolux. Ide o dosku vyrobenú z ružovej kamennej himalájskej soli, ktorá vydrží vysoké i nízke teploty, preto sa môže používať na prípravu jedál i na ich samotné servírovanie. Soľnú dosku stačí na niekoľko minút zahriať v rúre a po vytiahnutí ju umiestniť napríklad na stôl, kde na nej môžete jednoducho ugrilovať napríklad krevety.

 

TIP NA RECEPT: Potrebovať budete 12 tigrích kreviet, 50 g rozpusteného masla, 1,5 lyžice bielej miso pasty, 1 lyžičku rozdrvených rias nori, 1 polievkovú lyžicu nasekaného čerstvého zázvoru, repkový olej na zvýraznenie chuti kreviet a kúsky limetky a koriander na dochutenie. Rozpustite si maslo a pridajte doň najemno nasekané a rozomleté riasy nori, zázvor a miso pastu a dobre premiešajte. Na vopred rozpálenú soľnú dosku položte krevety a opekajte ich z každej strany 3 minúty, počas opekania ich potrite rozpusteným maslom alebo olejom. Prelejte ich zázvorovým maslom, pokvapkajte limetkovou šťavou a dochuťte čerstvým koriandrom. Atmosféra prímorskej dovolenky zaručená!

 

 

Do chrumkava opečený chlebík za okamih

Grilovanému mäsku svedčí kombinácia s chrumkavým pečivom. Chlebík si môžete opiecť napríklad na grile, ale zaujímavou voľbou budú určite aj hrianky. Vôbec sa pritom nemusíte obmedzovať len na chlieb. Hriankovač Explore 7 od Electrolux ponúka perfektné nastavenie pre každý druh pečiva – je už teda len na vás, či opečiete klasický toastový chlieb, briošky alebo tvrdšie pečivo ako ciabatta. Vďaka funkcii kontroly opečenia dokážete hrianky ľahko zdvihnúť a skontrolovať bez prerušenia cyklu, vďaka čomu bude výsledok presne taký, ako to máte radi.

TIP: Priložený držiak hriankovača Explore 7 poslúži na jemné zohrievanie pečiva a croissantov. Podávajte teplé a chrumkavé croissanty spolu s čerstvým ovocím a vaši hostia budú nadšení.

 

K letu patrí ovocie

Keď sa povie letné občerstvenie, ovocie a zelenina nesmie chýbať. Pokiaľ ide o ovocie, podávať ho možno samostatne, ale napríklad aj vo forme smoothies či ovocných štiav, ktoré osviežia a dodajú vitamíny malým aj veľkým hosťom. Ich podávanie na letnej párty bude efektné a nápadité a najlepšie na tom je, že ich príprava je absolútne jednoduchá. S mixérom Create 4 od Electrolux pripravíte vynikajúce zmesy jednoduchým stlačením tlačidla. Využiť môžete až 5 stupňov otáčok a implulzovej frekvencie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť požadované výsledky, nech už budete pripravovať čokoľvek – od drvenia ľadu až po mixovanie nápojov či polievok. S veľkorysým objemom nádoby až 1,5 litra si navyše môžete rovno pripraviť dávku pre celú rodinu!

 

TIP NA RECEPT: Pripravte si zeleninovú vitamínovú bombu, ktorá zasýti a ponúkne dostatok vitamínov. Potrebovať na ňu budete 2 veľké listy hlávkovej kapusty, jednu stonku stonkového zeleru, jednu menšiu mrkvu, hrnček vody, soľ a korenie podľa potreby. Zeleninu stačí dôkladne očistiť a nakrájať a pomocou mixéra už len mixovať do hladka. Na záver podľa chuti dosoľte či okoreňte.

 

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť zaoberajúca sa výrobou spotrebičov, ktorá už viac ako 100 rokov formuje život svojich zákazníkov k lepšiemu. Prichádzame s novým pohľadom na to, ako milióny ľudí prežívajú chuť, starostlivosť o odevy a svoj vlastný wellbeing a prostredníctvom našich riešení a aktivít sa usilujeme viesť ľudskú spoločnosť smerom k udržateľnosti. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov na viac ako 120 svetových trhoch. V roku 2021 dosiahla spoločnosť Electrolux tržby vo výške 126 miliárd SEK a zamestnávala 52 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.