Slovakia Newsroom

Plnou parou do pečenia múčnikov

Tiež sú múčniky vašou najobľúbenejšou súčasťou jedla? A že najlepšie chutia, keď sú pečené doma a s láskou? Vedeli ste ale, že vaše sladké rezy, ovocné buchty, koláče alebo bábovky k popoludňajšej káve budú ešte chutnejšie a nadýchanejšie, keď im pri pečení pustíte trochu pary? Stačí len jedným tlačidlom aktivovať funkciu SteamBake. Vďaka pare bude pečivo vo vnútri vláčne a nadýchané a na povrchu krásne chrumkavé.

Vďaka pare sú múčniky ešte vláčnejšie

Parné rúry Electrolux s unikátnou technológiou SteamBake posúvajú úroveň pečenia k absolútnej dokonalosti. Na začiatku pečenia sa k horúcemu vzduchu pridá para, ktorá na pokrmoch vytvorí chrumkavú kôrku, ale vo vnútri zostanú vláčne. Cesto vplyvom pary krásne dokysne a stane sa ešte nadýchanejším. Suché teplo sa potom postará o zlatisté dopečenie.

 

S tradičnými a osvedčenými múčnikmi nikdy nepochybíte, ale ak budete mať chuť prekvapiť svojich blízkych nejakou sladkou novinkou, môžete sa pustiť plnou parou do pečenia nášho receptu.

Čokoládový fondán s pistáciami a vanilkovou zmrzlinou

Na prípravu budete potrebovať:

400 g horkej čokolády

400 g masla

360 g cukru

360 g múky

8 vajec

nasekané pistácie

malú štipku soli

vanilkovú zmrzlinu

 

Rúru vyhrejte na 170 °C na režim Pravý horúci vzduch / PlusSteam. Čokoládu nalámte na kocky a rozpustite s maslom vo vodnom kúpeli. Vymiešajte na hladkú hmotu.

 

Vajcia rozbite do misky, pridajte cukor a soľ a krátko rozmixujte, kým nevznikne jednoliata hmota. K nej pridajte múku, rozpustenú čokoládovú hmotu a stále premiešavajte v mixéri na nízkych otáčkach. Na záver ešte prisypte časť nasekaných pistácií.

 

Hmotu nalejte do pripravených formičiek do ¾ ich výšky a pečte 8 – 9 minút (hmota stuhne po stranách a hore, uprostred ostane tekutá). Podávajte s lyžicou vanilkovej zmrzliny posypanou nasekanými pistáciami.

 

Modely parných rúr s funkciou SteamBake: EOD3H70X, EOD3H50TX, EOD3C50TX, EOD5C70X, EOD5H70X, EOD5C71X, KODGC70TX, KODEC75X, KODEH70X, KODEC75X, KODGH70TX

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť vyrábajúca spotrebiče, ktoré už viac ako 100 rokov formujú život zákazníkov k lepšiemu. K našej misii za lepší život neodmysliteľne patrí aj náš záväzok prinášať dômyselne navrhnuté, inovatívne a hlavne udržateľné riešenia. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov vo viac ako 120 krajinách sveta. V roku 2020 mala spoločnosť Electrolux tržby 11,5 miliárd EUR a zamestnávala 48 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.