Czech Republic Newsroom

Inteligentní pomocníci při vaření

Z možnosti spuštění spotřebiče a nastavení správného programu pomocí aplikace se dnes pomalu stává samozřejmost, chytré kuchyňské spotřebiče od AEG však zacházejí ještě dál. Díky svým interaktivním reakcím na potřeby vašeho vaření se z nich stávají opravdoví pomocníci v kuchyni, se kterými si často porozumíte i beze slov. 

Varný panel, který se přizpůsobí vašim potřebám

 S indukčními varnými panely FlexiBridge® od AEG vás nebude omezovat velikost ani tvar hrnců, ve kterých se chystáte připravovat své pokrmy. Varnou oblast dokážete spojit do větších varných zón, čímž vytvoříte místo i pro podlouhlé pánve či více nádob, ve kterých potřebujete vařit současně. Na potřeby vašeho vaření zareaguje také funkce PowerSlide, která umožňuje přechod mezi rychlým a pomalým vařením s udržováním teploty. Pro rychlou změnu ohřevu tak nemusíte dělat přestávku a upravovat teploty, varný stupeň jednoduše upravíte posunutím nádoby po povrchu panelu.

Hob2Hood® udrží výpary pod kontrolou

Ať už na varném panelu připravujete jakoukoli pochoutku, funkce Hob2Hood® se postará o všechny pachy a výpary. Díky bezdrátovému spojení varného panelu a odsavače bude po celou dobu vaření monitorovat intenzitu ohřevu a množství výparů a na základě toho automaticky upraví rychlost ventilátoru odsavače – silné odsávání se automaticky spustí při smažení, nižší výkon odsavače zase při dušení. Už se vám tak nikdy nestane, že si na zapnutí odsavače vzpomenete pozdě nebo se tomu s plnýma rukama jiné práce nebude moci věnovat.

Přípravou jídla to ovšem nekončí. Odsavače 8000 Breeze od AEG se o čistý vzduch ve vaší kuchyni budou starat i po dovaření. Intenzitu a hlučnost ventilátoru však sami nastaví na tiché proudění vzduchu a jídlo si tak budete moci vychutnat bez nevítaných výparů, jen s tichým zvukem připomínajícím letní větřík v pozadí.

 Příprava pokrmů v troubě plně pod kontrolou

Časy, kdy jste vložili těsto či maso do trouby, zvolili program a doufali v co nejlepší výsledek, jsou už dávno za námi. S inteligentními funkcemi parních trub ze série SteamPro od AEG nic nenecháte náhodě – naopak vše, co se děje za zavřenými dvířky trouby, budete mít absolutně pod kontrolou. S nastavením páry vám pomůže funkce SteamifyÒ, která po zapnutí sama upraví intenzitu páry tak, aby byly připravené pokrmy křupavé na povrchu a zároveň příjemně vláčné uvnitř. Zabudovaná teplotní sonda umožní sledovat skutečnou teplotu uprostřed pokrmu, díky čemuž zaručí perfektní výsledky. Pomyslnou třešničkou na závěr je kamera CookViewÒ, díky které můžete sledovat živý přenos z dění ve vaší troubě odkudkoli ve svém mobilu.

 Myčky dokážou ušetřit čas i námahu

Aby byla příprava jídla kompletní, pomocník v podobě myčky nádobí v kuchyni nesmí chybět. I v tomto případě se můžete spolehnout na to, že myčky nádobí AEG vám přípravu jídla usnadní a dají vám pocit, že čtou vaše myšlenky – například zvednutím spodního koše do výšky tak, abyste se při vkládání a vykládání myčky nemuseli ohýbat.

Funkce AirDry, kterou využívají myčky ProClean™ od AEG, se navíc postará o dokonale usušené nádobí za pomoci přirozeného proudění vzduchu. Dveře myčky se 10 minut před koncem cyklu automaticky pootevřou a umožní cirkulaci vzduchu, což ušetří čas, sníží náklady na energie a vaše nádobí bude uschlé bez nejmenší skvrnky.

Plné ruce nejsou problém, ovládejte spotřebiče pouze hlasem

Pokud chcete svoji inteligentní kuchyni dotáhnout do detailů, spotřebiče AEG s konektivitou můžete připojit k domácí Wi-Fi a přes aplikaci Google Home je ovládat hlasem. Stačí jen nahlas vyslovit „Ok Google“ a své troubě můžete začít rozdávat příkazy v angličtině, jako například „Turn on the oven“ (Zapni troubu) nebo „Set the oven temperature to 200 degrees“ (Nastav teplotu trouby na 200 stupňů). O jídlo v troubě bude postaráno, i když budete mít plné ruce práce s přípravou salátu či se servírováním. Není to úžasné?!

 

Inteligentní pomocníci při vaření

 

Více na www.aeg.cz nebo newsroom.doblogoo.cz

 

Společnost Electrolux je největším světovým výrobcem domácích a profesionálních spotřebičů, který staví na své dlouholeté znalosti potřeb zákazníků. Díky spolupráci
s profesionály přináší důmyslně navržená, inovativní a udržitelná řešení. Mezi výrobky společnosti Electrolux patří chladničky, trouby, sporáky, varné desky, myčky nádobí, pračky, vysavače, klimatizace a malé domácí spotřebiče. Pod svými značkami Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire, Anova a Electrolux Grand Cuisine prodá skupina více než 60 milionů spotřebičů zákazníkům z více než 120 zemí světa. V roce 2019 dosáhly tržby společnosti Electrolux hodnoty 119 mld. SEK a společnost zaměstnávala 49 000 zaměstnanců.