Hungary Newsroom

Családbarát Munkahely elismerést kapott az Electrolux

Negyedik éve hirdeti meg a Családbarát Magyarország Központ azt a védjegy pályázatot, amelyre olyan hazai vállalkozások jelentkezhetnek, ahol kiemelt szerepet kap a családosok támogatása. Idén az Electrolux is elnyerte a Családbarát Munkahely címet, amit több száz jelentkező közül csak azon kevesek kaphatnak meg, ahol a non-profit szervezet bizonyítottnak látja, hogy a vállalat a foglalkoztatási politika kialakításánál középpontba helyezi a családbarát szemléletet. Olyan, a munka és a családi élet összeegyeztetését segítő foglalkoztatási és támogatási formákat vezet be, ami a munkatársak jólétét támogatja.

Az Electrolux már korábban elkötelezte magát, hogy felelős munkáltatóként biztonságos, egészséges munkakörülményeket biztosítva támogatja a munka és az otthon közötti egyensúly megteremtését. Ennek érdekében nemcsak a nemzetközi szervezeten belül hozott létre mindenki számára elérhető, a jóllétet támogató programokat. A vállalat Magyarországon is lépéseket tett a munkatársak elégedettségének növeléséért, és széleskörű lehetőségeket biztosít a családosok támogatása érdekében.

A Családbarát Magyarország Központ azért ítélte oda a Családbarát Munkahely kitüntetést az Electrolux-nak, mert a benyújtott kérdőív auditálását követően több olyan konkrét intézkedést is talált, amelyek garantálják a minősítést. Ilyenek például, hogy az Electrolux-nál lehetőség van a rugalmas munkaidőre, részmunkaidős foglalkoztatásra, van többek között iskolakezdési, lakhatási, utazási, sport támogatás. A munkatársak egészsége és biztonsága kiemelt a vállalatnál, így az Electrolux rendszeresen szervez szűrővizsgálatokat, véradást, a járvány idején oltópontként is működtek a gyárak, folyamatos orvosi szolgáltatást biztosít, valamint az egészségbiztosítást kiterjesztette a munkavállalók családtagjaira is.

„Munkatársaink jólléte vállalati stratégiánk része, ennek fontos tényezője a munka és a magánélet egyensúlya, hiszen csak úgy érhetünk el közös sikereket a munkában, ha van időnk feltöltődni szabadidőnkben, szeretteink körében. Sikerünk kulcsa munkatársaink elégedettsége, így nagy öröm számunkra, hogy ezt most egy külső szervezet elismerése is alátámasztja.”

– mondta dr. Gönczy Sándor, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója, az Electrolux Csoport Globális Mérnöki szenior alelnöke.

 

Az Electrolux-ról
Az Electrolux több mint 100 éve egy jobb életért dolgozik: a világ egyik vezető háztartásigép-gyártó vállalataként újraalkotja az ízek, a ruha- és otthonápolás, valamint a jóllét élményét. Az Electrolux a világ minden pontján milliók számára kíván élvezhetőbb és fenntarthatóbb életet biztosítani. Márkáin keresztül, mint az Electrolux, AEG, és Frigidaire márka évente több mint 60 millió háztartási készüléket értékesít a világ több mint 120 országában. 2021-ben az Electrolux csoport forgalma 126 milliárd svéd korona volt, az alkalmazottak száma globálisan 52 000 fő.

További információk a www.electroluxgroup.com weboldalon.