Hungary Newsroom

Az Electrolux jelentős előrelépésről számolt be új Fenntarthatósági Jelentésében

Megjelent az Electrolux 2020-as Fenntarthatósági Jelentése, amelyből kiderül, hogy a vállalatcsoport 70 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását 2015-höz képest, és megerősítette elkötelezettségét a fenntarthatósági célkitűzéseinek elérése mellett. A svéd vállalat ismertette az új, For the Better 2030 fenntarthatósági keretrendszerét, ami olyan főbb területeket fed le, mint a „Jobb megoldások”, „Jobb vállalat”, „Jobb élet” –, valamint a háztartási-gépgyártó vállalat klímacéljait.

„Határozottan hiszem, hogy az általunk meghatározott célok segítenek majd megőrizni vezető pozíciónkat a fenntarthatóság terén, növelik majd versenyképességünket, és az elkövetkezendő évtizedben gazdasági növekedést eredményeznek” – mondta Jonas Samuelson, az Electrolux elnök-vezérigazgatója. „Valójában a keretrendszer, amit kidolgoztunk, új szintre emeli fenntarthatósági célkitűzéseinket, és segít elérni célunkat, hogy a teljes értékláncunk 2050-ig klímasemlegesen működjön.”

A jelentés 70 százalékos szén-dioxid kibocsátás csökkenésről számol be, amit a vállalat 2015-től folyamatosan ért el a működése során. Ez jelentős eredmény már most is a 2025-re tervezett 80 százalékos csökkentési arányhoz képest, 2030-as cél pedig a 100 százalékos szén-dioxid kibocsátás csökkentés elérése. A termékek használata során a kibocsátott szén-dioxid mennyiség több mint 20 százalékkal csökkent a 2015-ös szinthez képest.

Az Electrolux emellett fontos lépést tett klímacéljainak elérésében azzal, hogy jelentős éghajlati hatáscsökkentő elemet adott hozzá 260 felsővezető hosszú távú ösztönző programjához, ami előremozdítja a célok megvalósulását a szervezeten belül.

„A For the Better 2030 keretrendszer azt jelenti, hogy kibővítjük fenntarthatósági megközelítésünket azért, hogy olyan fontos kérdésekkel és ügyekkel foglalkozzunk, amelyek minket is érintenek, az embereket aktívan segítjük abban, hogy fenntarthatóbb életet éljenek, miközben termékeinket használják” – mondta Henrik Sundström, VP Sustainability Affairs.  „Megközelítésünkkel hangsúlyozzuk a még fenntarthatóbb étkezés fontosságát, megoldásainkkal ahhoz nyújtunk támogatást, hogy a ruháink élettartamát meghosszabbítsuk. Utóbbi célkitűzésünkre jó példa az első, régiókon átívelő kampányunk, a „Make it Last”, „Mossa, szárítsa és viselje sokáig”, melyben a vásárlókat arra szeretnénk buzdítani, hogy viseljék jobban gondját ruháiknak.”

 



A teljes Fenntarthatósági Riport itt érhető el:
https://www.electroluxgroup.com/sustainabilityreports/2020/

Kiadásra került az Electrolux Lehel Kft. 2020-ra vonatkozó Energetikai Szakreferens riport is, melyet az Electrolux Lehel Kft. Energetikai szakreferense, az E2 energiahatékonysági csapata készített, a 2020-as év havi jelentései alapján.
Electrolux Lehel Kft._2020

 

További információ: Electrolux Press Hotline, +46 8 657 65 07.