Hungary Newsroom

Az Electrolux 78 százalékos üvegházhatású gáz csökkenést ért el működése során – négy évvel előzi meg fenntarthatósági célkitűzései teljesítését

Az Electrolux 2021 év végére az abszolút 1-es és 2-es fő területeken, közvetlen és közvetett működésében 78 százalékkal csökkentette az üvegházhatú gázok kibocsátását a 2015-ös szinthez képest. Ez azt jelenti, hogy a vállalat 4 évvel előzi meg 2025-re kitűzött fenntarthatósági célkitűzéseit, ami tudományosan meghatározott 80 százalékos csökkenést ír elő, derül ki az Electrolux 2021-es Fenntarthatósági Jelentéséből.

 Egy másik figyelemre méltó eredmény, hogy a vállalat 3-as fő területén, ami a fenntarthatósági mutató a termékek használata közben 20 százalékkal csökkentette károsanyag-kibocsátását a 2015-ös szinthez képest. Az Electrolux jó úton halad afelé, hogy teljesítse tudományosan megalapozott célját, miszerint 2025-re 25 százalékkal csökkenti ebbe a körbe tartozó kibocsátásokat.

A Fenntarthatósági Jelentés bemutatja a vállalat lépéseit fenntarthatósági célkitűzései elérésében, amit a ’For the Better 2030’ program foglal össze.

„Fenntarthatósági keretrendszerünk határozza meg azt az utat, hogy jobb vállalattá, jobb megoldások fejlesztőivé és a jobb életet megteremtőivé váljunk a társadalomban, és hogy elérjük a klímasemleges működést teljes értékláncunkban 2050-ig” – mondta Jonas Samuelson, az Electrolux vezérigazgatója. „Összpontosításunknak és elkötelezettségünknek köszönhetően négy évvel a kitűzött cél előtt csökkentettük az üvegházhatású gázok kibocsátását, és erre a fantasztikus eredményre fogunk a továbbiakban építeni.”

 Az év során az Electroluxot szintén elismerték vezető szerepéért a fenntarthatóság terén: a globális nonprofit CDP a klíma- és vízügyi intézkedéseiért A minősítéssel, valamint a Beszállítói Elkötelezettség Vezetője címmel tüntette ki a vállalatot.

Különösen büszke vagyok arra, hogy jó úton járunk a 2021-re kitűzött célunk elérésében és a CDP-től kapott elismerésre” – mondta Vanessa Butani, a vállalatcsoport fenntarthatósági alelnöke. „Emellett fontos volt az év során a fiatalokkal közösen végzett, a jobb élet jövőjének feltérképezését célzó munkánk is, mivel ez segít majd alakítani a fenntartható innovációs megközelítésünket az elkövetkező években, hogy a jövő generációinak igényeit kielégíthessük.”

2021-ben az Electrolux 13 ország közel 14 000 fiatalja körében végzett felmérést, hogy betekintést nyerjen a jövőre vonatkozó reményeikbe és aggodalmaikba az élelmiszer, a ruhaápolás és az otthoni jólét kulcstémáiban. Az ennek eredményeképpen készült Change-Makers Report rávilágított arra, hogy a fiatalok körében nagyfokú aggodalom van a jövővel kapcsolatban – ugyanakkor mélyen megértik a társadalom előtt álló kihívásokat, és hisznek abban, hogy a megoldás részesei lehetnek. Meglátásaikat a következő évek termékinnovációjának ösztönzésére fogja a vállalat felhasználni, hogy az Electrolux a fiatal vásárlók igényeinek kielégítésével továbbra is a jobb életet alakítsa.

 

 

 

 

 

 

A teljes online jelentés itt olvasható: www.electroluxgroup.com/sustainabilityreports/2021

Kiadásra került az Electrolux Lehel Kft. 2021-re vonatkozó Energetikai Szakreferens riport is, melyet az Electrolux Lehel Kft. Energetikai szakreferense, az E2 energiahatékonysági csapata készített, a 2021-es év havi jelentései alapján.
https://www.electroluxgroup.com/wp-content/uploads/sites/2/2022/05/electrolux-lehel-kft-2021.pdf

Bővebb információ: Electrolux Press Hotline, +46 8 657 65 07