Hungary Newsroom

Az Electrolux 2020-ban globálisan és Magyarországon is fellépett az élelmiszerpazarlás ellen, és támogatta a rászorulókat

Az Electrolux partnerei és munkatársai összefogásával a tavalyi évben is élelmiszermentéssel, alapvető szükségleteket kielégítő adományokkal segítette a pandémia miatt kiemelten érintett rászorulókat. Az Electrolux 2021-ben is folytatja ezt a tevékenységét, globálisan az Electrolux Food Foundation munkája keretében, Magyarországon pedig az Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködésben.

 

500 000 adag étel kiosztása az Electrolux Food Foundation munkája nyomán

A svéd háztartásigép-gyártó vállalat már a COVID-19 világjárvány kirobbanásakor világosan állást foglalt: a korábbinál nagyobb figyelmet szentel azoknak a helyi közösségeknek, ahol az Electrolux gyárai és szervezeti egységei működnek. Sok család került kilátástalan helyzetbe a pandémia következtében, számos egészségügyi intézménynek volt hirtelen szüksége bizonyos termékekre, felszerelésekre. Emellett rengeteg érintett az alapvető élelmiszerek hiányában nagyfokú létbizonytalanságban találta magát a járvány alatt. Őket 500 000 adag étel kiosztásával támogatta az Electrolux Csoport ételpazarlás ellen küzdő független alapítványa, az Electrolux Food Foundation. Emellett számos helyi kezdeményezés is létrejött a munkatársak és partnerek összefogásával.

  • Stockholmban, ahol az Electrolux központja is található, a svéd vállalat a Food4Heroes program keretében ingyenes étkezést biztosított az idősebb és a frontvonalban dolgozó kórházi dolgozóknak.
  • A Lisszabonban működő Electrolux bemutatóüzletet két hónapra pékséggé alakították át a munkatársak, a frissen készített pékárut helyi rászoruló családokhoz juttatták el helyi szervezetek közreműködésével.
  • Brazíliában a legszegényebb közösségekben élőknek a Sodexóval közösen ételutalványokat osztott az Electrolux.
  • Észak-Amerikában egy Electrolux munkatárs közreműködésével jött létre élelmiszerbank.
  • 2020-ban 500000 svéd korona támogatást adott az Electrolux Csoport a Vöröskeresztnek, hogy segítse a COVID-19 vészhelyzeti és katasztrófa alapjait,
  • Libanon fővárosában, a bejrúti kikötőben történt tavaly augusztusi robbanást követően a vállalat támogatta a katasztrófa érintettjeit.


Együttműködés a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel

Az Electrolux számára globálisan és helyileg, így Magyarországon is kiemelten fontos az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem. Az Electrolux Magyarország támogatásával a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2020-ban 152 millió forint értékben, 160 tonna élelmiszeradományt juttatott el 7200 rászorulónak Jászberényben, Nyíregyházán és Budapest XIII. kerületében. A három lokáció a svéd vállalat számára kiemelt működési terület: Budapesten értékesítési központot és bemutatóüzletet működtet, Jászberényben és Nyíregyházán felsőkategóriás hűtőgépeket gyárt.

Közvetlen segítség a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve

Az Electrolux a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel 2017 óta szorosan együttműködik, a vállalatot megszólító, bajba jutott emberek krízistámogatását így szervezett keretek között végzi. 2020-ban a segélyszervezettel közös segélyakcióban az Electrolux Magyarország 4,6 millió forint értékben adományozott háztartási gépeket az ország számos pontján található, rászoruló családokat, gyermekeket és időseket segítő intézményhálózat központjai számára.