Slovakia Newsroom

Ako bojovať s alergénmi pomocou domácich spotrebičov

Jar je už v plnom prúde a spolu s ňou dorazili aj alergie. Alergie na trávy, prach, pele, roztoče, chlpy sú každodenným trápením mnohých ľudí. Našťastie sú tu domáce spotrebiče, ktoré vás ochránia pred alergénmi aspoň vo vašej domácnosti.

Čistý vzduch je základ

Nekvalitný vzduch v domácnosti môže spôsobovať pálenie očí, suchú pokožku či poruchy koncentrácie. Navyše podporuje množenie vírusov, baktérií či alergénov. Tento problém pomáha riešiť čistička vzduchu Electrolux Pure A9. Vybavená jedinečnou technológiou PureSense nepretržite meria úroveň vnútornej a vonkajšej kvality vzduchu a automaticky upravuje rýchlosť čistenia vzduchu tak, aby bol váš domov vždy zdravým miestom.

Čistička Pure A9 ponúka päť stupňov filtrácie vďaka vymeniteľným filtrom. Každý z filtrov je špecializovaný na jeden typ znečisťovačov vzduchu: na pele, pachy, plyny, prach a zvieracie alergény. Navyše je každý vybavený inteligentným štítkom, ktorý zaručuje optimálnu účinnosť čističky, sleduje dobu používania filtru a upozorní vás, keď je potrebné ho vymeniť.

Povysávajte alergény

Určite ste už niekedy vstúpili do dlho nevysávanej a nevetranej miestnosti a ihneď ste sa rozkýchali. Na vine určite boli roztoče a prach. S nimi dokáže bez problémov zatočiť tyčový vysávač 2v1 Well Q8, ktorý si obľúbia všetci alergici. Jeho špeciálna hubica BedPro UV+ s UV svetlom, ktorá sa dá napojiť na ručnú jednotku, dokáže účinne a do hĺbky vyčistiť matrace a čalúnenie, ktoré bývajú najväčším zdrojom prachu a roztočov.

Bojovať s prachom na podlahe vám pomôže hubica PowerPro, ktorá zachytí jemný prach aj extra veľké nečistoty. Vďaka vyššej rýchlosti vzduchového prúdenia účinne odstraňuje prach aj z tých najužších miest.

 

Pomáha aj pranie a sušenie

Aj správne pranie a sušenie dokážu znížiť množstvo alergénov, s ktorými denne prichádzate do styku. Už obyčajné pranie pri 60 °C vám zaručí hygienicky čistú bielizeň.

Slnečné dni lákajú na sušenie bielizne na záhrade či balkóne, ale v skutočnosti je to to najhoršie, čo môžu alergici robiť. Na látky sa pri sušení vonku nachytá prach a pele, ktoré si potom zanášate do domácnosti. Preto je lepšie využiť sušičku PerfectCare, ktorá vysuší bielizeň ešte rýchlejšie a hygienickejšie. Vďaka technológii GentleCare® sa dokonca dokáže postarať aj o chúlostivé kúsky oblečenia.

 

Viac na www.electrolux.sk, Facebooku alebo Instagrame.

 

Electrolux je popredná svetová spoločnosť vyrábajúca spotrebiče, ktoré už viac ako 100 rokov formujú život zákazníkov k lepšiemu. K našej misii za lepší život neodmysliteľne patrí aj náš záväzok prinášať dômyselne navrhnuté, inovatívne a hlavne udržateľné riešenia. Pod našimi značkami Electrolux, AEG a Frigidaire predávame každý rok približne 60 miliónov domácich spotrebičov vo viac ako 120 krajinách sveta. V roku 2020 mala spoločnosť Electrolux tržby 11,5 miliárd EUR a zamestnávala 48 000 ľudí po celom svete. Ďalšie informácie nájdete na webe www.electroluxgroup.com.